Navigace

Mobilní aplikace

appAktuální informace v mobilní aplikaci zdarma ke stažení:

Google playapp

Kalendář

Datum a čas

Dnes je středa, 24. 4. 2024, 17:08:34

Interaktivní mapa
mapa

Fotogalerie

Náhodný výběr z galerie

Náhodný výběr z galerie

Překlad (translations)

Czech English French German Italian Polish Russian Spanish

Vyhledávání

rozšířené vyhledávání ...

QR kód - vizitka vCard

Mobilní průvodce

Mobilní turistický průvodce

mojeiD na našich stránkách!

 Ti z vás, kteří navštěvují pravidelně naše internetové stránky, si určitě všimli, že se na nich objevila nová ikonka „mojeID“. Přes tuto službu se nyní můžete snadno a rychle přihlásit jak k novým anketám, tak i k několika tisícům dalších služeb na českém internetu. Nám na úřadě pak mojeID přináší nové možnosti v komunikaci s vámi, občany města Bochov. Více informací naleznete zde.

Exporty do RSS

RSS 0.91 RSS 1.0 RSS 2.0 Atom 1.0

Obsah

Rozsvícení vánočního stromu

Vánoce jsou již přede dveřmi,
a proto jsme i v našem městě blížící se svátky přivítali první adventní neděli 3. prosince rozsvícením vánočního stromu.
Tato akce je již tradičně doplněna o vánoční mini trhy. K prodeji byly připraveny adventní věnce, jmelí, vánoční perníčky, svíčky z vosku a jiné včelí produkty. Návštěvníci si také mohli předvánočně zamlsat na mini zákuscích, ochutnat pražené oříšky, jitrnice, jelítka nebo se zahřát horkým nápojem či medovinou. Součástí bochovských oslav Adventu je vánoční soutěž o nejchutnější pokrm. Letos se snažily hospodyňky uvařit staročeského Kubu. A povedlo se! S tímto úkolem se nejlépe vypořádala p. Olinka Navrátilová. Na druhém místě skončila podle hodnocení ochutnávajících p. Olča Vonšovská, a jen o malý rozdíl v hlasech se na třetím místě umístila p. Terezie Tkáčová. Blahopřejeme.
Hlavní program začal v 16.30 vystoupením dětí z MŠ, ZŠ a 2. ZŠ, poté se nám představila děvčátka z dramatického kroužku (DDM K. Vary) se svým prvním hereckým výkonem před veřejností. Novinkou a velkým překvapením byl živý Betlém, který pilně nacvičili žáci 1. třídy ZŠ. Zpěvem koled je doprovázel sbor vedený p. uč. Levanským. Děkujeme všem dětem za krásná a milá vystoupení a pedagogům za trpělivost a čas. Jmenovitě p. uč Písaříkové, p. uč. Černokové, p. uč. Fialce a p. uč. Rehákové.
Vyvrcholením adventního odpoledne bylo rozsvícení vánočního stromu, před kterým ještě pan starosta Miroslav Egert společně s panem farářem Josefem Szczepaniakem promluvili o smyslu Vánoc v dnešní době, popřáli všem především klidný advent, krásné Vánoce a do nového roku hodně zdraví, dobré nálady a životního optimismu. Na úplný závěr první adventní neděle se ještě členky kulturní komise rozloučily s občany společným zapálením prskavek.
Advent se vydařil, účast návštěvníků předčila naše očekávání a všichni jsme měli možnost prožít krásné odpoledne a zpříjemnit si tak čekání na Vánoce.
Za poskytnutí finančního příspěvku děkujeme Městu Bochov. Za pomoc při organizaci a technické zajištění si zaslouží poděkování pracovní četa a zaměstnanci MěÚ, p. Kajzar za zapůjčení valníku (podia), p. Levanský za ozvučení všech vystoupení, SDH Bochov za osvětlení.


Vytvořeno: 5. 12. 2017
Poslední aktualizace: 13. 12. 2018 11:21
Autor: Kamila Altmanová